Ez a kevert sütemény az egyik kedvencem. Nagyon finom, és egyszerű, legjobb meggyel vagy édes szilvaval. A tészta puhaságát a benne lévő kefír és étolaj napokig biztosítja. Az alaprecept variálható, mák helyett tehetünk diót is bele, vagy akár el is hagyhatjuk.
Hozzavalok:
- 1 kozepes meretu tortaforma
- 2 db nagy tojas
- 1 pohar kefir ( a pohar legyen a meroeszkoz is )
- 2 pohar cukor
- vaniliaaroma
- fel pohar olaj
- 1 csomag sutopor
- 5 kanal mak ( cukrozatlan)
- pici so
- citromhej
- 1, 5 pohar liszt
- a tetejere 3-4 db szilva
- mandulaforgacs
- fahej, vanilias cukor
Elkeszites:
A tojasokat keverjuk ki a cukorral, majd johet a tobbi hozzavalo. A tortaformat vajazzuk ki, es ontsuk bele a makos masszat, majd halmozzuk a tetejere a felbevagott es kimagozott gyumolcsoket. Szorjuk meg mandulaforgaccsal, fahejjal es cukorral. 45 perci sussuk, 180 fokon.